5 Restoran yang paling rare di ipoh (bahagian 1)

Siapa yang tak suka makan? haha

Sekarang ni kan, orang lebih suka lihat sesuatu makanan dari luaran berbanding kesedapan makanan itu sendiri. Serius! Try la, kita nampak 1 restoran yg cantik, deco pun menarik, hidangan makanan n kulinari dia memang perfect..Kita pun mesti anggap makanan dia juga mesti sedap, dan mahal.. Setuju?

Ok, tak nak bagi mukaddimah panjang2. Kat sini aku nak bagitau 5 restoran yang paling rare di ipoh. yang tak try, boleh la try. Check it out!


Camp burger


Peminat burger memang patut try burger kat sini. Tak perlu pergi jauh2 lagi untuk makan burger hitam. Memang ramai orang kata burger kat sini terbaik. Nice, simple, n harganya tak la terlalu mahal, kot. haha


Restoran ni kat kawasan area Greentowmall.



Chokodok Reggae House



Jangan terkejut kalau kome mendapati diri kome berada di Jamaica bila masuk ke restoran ini. Pintu suka hati masih tiada wujud lagi buat masa kini, dan kome masih berada di Ipoh lagi sebenarnya bila masuk ke restoran rare ini. Memang rare, sampai pekerja di pun ada iras-iras bob marley. haha


kalau nak rasa suasana ala Bob Marley, boleh la datang makan di Restoran ini yang terletak di Jalan Sultan Iskandar  (Hugh Low St.), Ipoh, Perak. Jangan bimbang sebab tokey di orang Melayu Islam. Cuma kena bawak duit lebih sikit la..faham2, ok


David's Diner




Tadi dah ke Jamaika, sekarang jom terbang ke Amerika! David's Diner ni memang takkan mengecewakan kome yang memang minat dengan makanan barat. Deco dia memang macam 5 star punya hotel. Tapi yang best, harga dia tak la semahal macam makan kat hotel 5 star.. haha

Restoran ni ada je di area Greentown mall jugak, sederet dengan Restoran Simpang Tiga.



Thumb’s Cafe 


Satu lagi restoran yang rare yang terletak berdekatan Greentown. Memang rare sebab bila tengok dari luar, "rumah kayu usang apakah ini?" Tapi bila masuk ke dalam, perh...


Yang lagi best, harga makanan kat sini kira mampu milik la. Yang penting, berpatutan!




Eight Miles 


Yang ni dekat je dengan rumah aku, hehe. Kenapa aku pilih ni? Sebab murah! haha. Serius murah. Harga macam dekat lorong kaki lima, tapi menunya mantap. Lokasi? Di Ulu Kinta, laluan menuju ke kem PGA tu, sebelum IPG kampus ipoh.


Banyak lagi restoran yang rare, tapi ini antara yang rare dan harganyanya pula tak la cekik darah sangat. Nak tahu lagi restoran yang rare, boleh lihat di bahagian 2 ya..piece
http://daripapantulis.blogspot.com/2015/01/5-restoran-yang-paling-rare-di-ipoh_22.html


Kome ada lagi tak restoran yang rare di Ipoh ni? Ce kongsikan kat sini. Hehe

Ada tak kome di sini yang meniaga internet? Dan mahu meningkatkan jualan tanpa perlu bayar and guna fb ads? Kalau ya, kome memang kena baca benda ni... http://ebook7naga.blogspot.my

Ulasan

  1. gomok? Huhu..itu pun rare, slogan dia pun rare. Tapi aku tak masukkan sebab harga dia macm mahal je..huhu. Ke, murah? hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. mahal jugak...sekali sekala makan boleh ler...kalau ikut gaji teman tak mampu ler...

      Padam
    2. Setuju mahal, tp portion kami besar dan boleh share. Yg Gomok je tak share. Kuikuikuikui.

      GOMOK
      "Sharing is caring but i want more"

      Padam
  2. 8miles kat mana eh? Jenuh cari tak jumpa.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ulu kinta...memghala ke kem pga ... maktab perguruan ...

      Padam
  3. El negra pun rare jugak.. not bad la..

    BalasPadam
  4. Saya kira dah hampir 20 kedai makan rare di sekitar ipoh..awak patut tulis semula entry ini

    BalasPadam
  5. El negra, gomok, hobo, karat, mat periuk, station 253, sekadar dlm pengetahuan.

    BalasPadam
  6. Pendapat saya, youth @ belia Perak ni berjiwa kreatif dan sentimental.sbb tu suka hang out kat kafe hipster sambil layan blues dgn kwn2.

    BalasPadam
  7. 8miles kt ulu kinta syazanna zain.... kt trafic light nk ke pga

    BalasPadam
  8. Mat periuk philosophy pon best jugak... Cuma tempat dia agak jauh dari town... Kt area bercham...

    BalasPadam
  9. Bahagian ke-2 akan menyusul, insyaAllah..tq sebab berkongsi lokasi :)

    BalasPadam
  10. Tq atas info..gomok.mahal sket...8miles tbaik...kedai sedare dieorg kt sebelh tu pon sodap char kuew teow..

    BalasPadam
  11. Betapa lama dah tk ke area UK.. 8miles tu kat traffic light nk ke PGA..yg dekat MARA ke..dekat bt. 8?

    BalasPadam
  12. Dekat bt 8, sebelum jumpa Maktab..kalau tengok area belah kiri jalan, n nampak kereta berderet beratur, ha kat situ la restorannya. Ramai yg makan kat burger banjir tu sebab harga dia memang murah pun, harga standard kedai makan kaki 5...memang terbaik la

    BalasPadam
  13. Cuba ke :
    Lot151- berdekatan hosp fatimah
    D'sudugarfu - IGB Tasek ipoh
    Foodproject - sumway ipoh

    BalasPadam
  14. Eight Miles ni kat mana??? berhampiran??

    BalasPadam
  15. Makan best tp kiri kanan ada je yg duk merokok pun xde makna juga...

    BalasPadam
  16. Try CHOP2 CAFE di tanjung rambutan sebelah 7E.. western food dia terbaik!!

    BalasPadam
  17. Burger camp tu halal ke? Sebb masa sy mula2 masuk dulu sy tnya dia kate xd sijil halal cume jual barang sume halal dn xd arak..jadi sy ragu2 sbb cina yg jage

    BalasPadam
  18. semua temat tersenarai x enah egi woloon lame dok ipoh..keene cube nih :)

    BalasPadam
  19. Chor's cafe @ meru..western food..rare jgak.sedap n berpatutan..

    BalasPadam
  20. Gomok,chop2 cafe,classix 253,eight miles.. ni sume mmg best2 mkn..

    BalasPadam
  21. Banyak lagi cafe kat ipoh nih, mohon tuan blog nih tambah lagi cafe dlm list, so, boleh attract pelancong luar utk dtg IPOH...

    BalasPadam
  22. Semua lokasi ni halal tak makanannya?

    BalasPadam
  23. Semua restoran yang ada di sini milik orang melayu Islam yang punya, cuma Camp Burger saja yang tak tahu sape owner dia

    BalasPadam
  24. burger camp tu non muslim punya. yg msaknya india non muslim, kwan saya bg tw, diorg prgi pun tk jd makan.huhu, yg david's dinner tu muslim punya juga ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. david diner tu owner non muslim.. tp dpt sijil halal..

      Padam
    2. yep. sebab chef dia melayu. diorang yang asalnya berusaha dapatkan sijil halal

      Padam
  25. Bagi pelan lokasi sekali, senang nak cari, terima kasih��

    BalasPadam
  26. mamak pon rare jugak Kat Ipoh

    BalasPadam
  27. food project pun rare.. Lokasi : Dataran Sunway City Ipoh

    BalasPadam
  28. konda kondi cafe . opening soon.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kat mana? ada ig akaun?

      Padam
    2. ada . follow kondakondicafe . opening ,In sha Allah dlm februari . Kedainya berhadapan dengan S.O.S club .

      Padam
  29. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  30. Chillex concept cafe, seri iskandar, perak..
    Opening this 25th January 2015..

    BalasPadam
  31. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  32. Di meru raya ada Asam Pedas Claypot Melaka.betul2 sebelah mydin.memang superb..rasa dia lebih kaw dr melaka..makan hari2 pun xjemu sebab ada 40 jenis asam pedas kesemuanya.harga pun berpatutan.still mampu milik;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. macam dah tutup j kedainya.., x sedap dengar cerita

      Padam
  33. KondaKondi coming soon opening dekat2 jr dengan area El Negra , Hobo , Gomok , Chokodok Reggae . Classix253 pon best jugak berhadapan dengan stadium hoki satu row ngn Daud Corner . Situ ada Happy Hour 5-7pm memang murah baq hang 😁

    BalasPadam
  34. terima kasih atas perkongsian anda semua :)

    BalasPadam
  35. Eight Miles mmg mantoppp...harga western food yg superbbb murahh...mmg rekemended!!
    Yg len2 x penah try g..huhu..thanks 4 review ;)

    BalasPadam
  36. Ramai peminat Gomok ni hahaha! Jangan gemok sudaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. jom ayie makan kat gomok. nanti boleh buat review restoran Gomok pula ;)

      Padam
  37. 8miles-ulu kinta , el negra-ipoh , gomok-ipoh, chekodok reggae-ipoh , thumbs cafe-greentown, karat cafe- greentown, classic 253- stadium ipoh, konda kondi- ipoh, STG- jalan gopeng, ooi & comrades-airport ipoh, khizanat-ipoh, burps & giggle-ipoh, mat periuk-tasek, sudu & garfu- tasek , mat periuk jr-desa tambun, foods project- dataran sunway city ipoh,

    BalasPadam
  38. Menu yang mengancam nafsu ...makan

    BalasPadam
  39. Jamaica kt Carribean woi..celah mane Africanye..

    BalasPadam
  40. kat station 18 ....Nan Cahar Kuey Teaw
    Yang rare jual kotiow tapi mcm2 ada still konsep hipster

    BalasPadam

Catat Ulasan

Kereta rosak panggil pomen,
Sudah baca harap komen. XD

Catatan popular daripada blog ini

5 Pakej perkahwinan Murah di Ipoh

5 Restoran Burger Tersedap di Ipoh